L'oposició abandona la sala de plens de Torredembarra abans de votar les ordenances

Torredembarra congelarà els impostos i taxes l'any vinent. Era la proposta plantejada pel govern i que s'ha aprovat. Abans de la votació, els grups de l'oposició han abandonat la sala per protestar perquè, consideren, el govern no els ha tingut en compte i no han escoltat les seves propostes.

Imatge totalment atípica al ple de Torredembarra. En el moment de votar les ordenances fiscals de l’any vinent a la sala només hi havia els regidors de l’equip de govern. Els partits de l’oposició han decidit abandonar el saló de plens un cop havia acabat el debat. Una acció per protestar perquè, asseguren, el govern no els ha tingut en compte a l’hora d’elaborar les ordenances fiscals i no han acceptat les seves propostes. A més, consideren que el govern ha optat per una línia continuista. En línies generals l’oposició aposta per rebaixar els impostos i taxes i també per introduir determinades bonificacions.

Les ordenances fiscals s’han aprovat finalment després de més de 5 hores de debat i amb els vots a favor només del govern. Defensen que han optat per congelar els impostos i taxes per no incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans. Però en un exercici de prudència, asseguren, tampoc els baixaran, per mantenir la capacitat econòmica de l’ajuntament i per no hipotecar el futur del proper equip de govern.

Sí que s’ha aprovat, en canvi, la rebaixa de dues taxes molt especifiques: en concret de les terrasses del passeig i de les activitat de platges, tenint en compte que ja paguen també una taxa per ocupar aquesta zona.