Bona acollida de la Fira d'Indians, dedicada al tràfic d'esclaus

Torredembarra ha acollit una nova edició de la Fira d'Indians, la novena. Aquesta vegada es va centrar en un tema sovint oblidat: el tràfic d'esclaus. Tot i la pluja, la Fira va aconseguir una bona assistència de públic.

El mercat indià, amb una trentena de parades, exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis, ha estat un dels elements de la Fira d’Indians i l’indret per on es van veure persones vestides d’època, amb el blanc com a color protagonista. Durant tot el cap de setmana Torredembarra ha recordat el seu passat indià amb activitats diverses. En aquesta edició, la novena, la Fira s’ha centrat en un fet que moltes vegades queda en l’oblit: el tràfic d’esclaus.


Els indians van marxar a fer les Amèriques i van tornar enriquits. La seva petjada és encara ben visible a Torredembarra, per exemple en edificis, però la seva influència és notable en altres àmbits com la cultura o la gastronomia gràcies a productes com el cafè o la xocolata.

Malgrat alguna estona de pluja, l’organització, la regidoria de Turisme, assegura que la Fira d’Indians de Torredembarra ha tornat a tenir una molt bona acollida de públic.