Entra en vigor sense incidències el desviament obligatori de camions cap a l'autopista

Primeres hores sense camions a les Nacionals 340 i 240. Aquest dilluns ha estat  primer dia feiner de restricció, després d'un diumenge d'operació tornada i d'estrena del desviament obligatori, que just entrava en vigor. Dissabte es van publicar les bonificacions al Butlletí Oficial de l'Estat. Des de llavors, els Mossos d'Esquadra informen els camions que no compleixen els desviaments però encara no sancionen. Després s'enfrontaran a una multa de 500 euros, una sanció qualificada de molt greu.

Aquest diumenge,circulant per la Nacional 240 a Montblanc, venint del Coll de Lilla, els vehicles es trobaven ja la senyal destapada. Metres enllà, la senyalització lluminosa ho intensifica i més endavant, el control dels Mossos alerta els transportistes que s'hagin equivocat. Això en un diumenge sense les habituals retencions de cada cap de setmana, en una operació tornada que ha estat plàcida, malgrat la coincidència amb la nova mesura de trànsit. 

Al Baix Gaià, el pas dels camions cap a l'Ap-7 també es va començar a fer amb normalitat, aquest diumenge, sense cap complicació.

Malgrat això, els Mossos d'Esquadra mantindran els controls informatius durant uns dies previ a les sancions de 500 euros que s'aplicaran un cop les restriccions superin la fase informativa. Durant les primeres hores, en aquest control a Roda de Barà, per exemple, s'han aturat poc més de mig centenar de camions que no havien fet cas a la senyalització.