Torredembarra comença la Festa Major amb la nova virgilieta i l'aniversari dels gegants

Torredembarra ha celebrat durant aquest cap de setmana moltes de les principals activitats de la seva Festa Major. Des de divendres el municipi ha estat immers en plena festa major, en honor a la seva patrona, Santa Rosalia.

Els encarregats d’encetar oficialment la Festa Major de Santa Rosalia han estat els membres del Ball de Gegants de Torredembarra. Dues membres de la colla gegantera van ser les encarregades d’iniciar el pregó que va comptar amb les personificacions dels mateixos gegants, els quals van fer un ampli repàs a la seva història.

Els geganters de Torredembarr,a després d’haver iniciat la Festa Major, dissabte van ser els amfitrions d’una trobada de gegants molt especial, ja que els gegants de Torredembarra fan 60 anys. Entre els convidats cal destacar els Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí i diversos gegants del Tarragonès.

Una vegada acabada la trobada pels carrers de la vila, els gegants van ballar a la plaça del Castell, on els seguiria un dels actes més importants del cap de setmana: la presentació de la Virgilieta.  Aquest nou element del seguici està pensat com una rèplica de la Virgilia dels adults però adaptada als adolescents que encara no poden accedir al Ball de diables adult.

Amb la nova bèstia incorporada al bestiari dels diables petits es va fer una encesa de les feres una per una i tot seguit va començar el correfoc infantil, un dels actes més esperats pels infants de la vila, que el van gaudir encara més amb la Virgilieta afegida a tots els elements de foc habituals.

Diumenge va tenir lloc el seguici popular infantil on el ball de diables, la Virgilieta i la Mulasseta van iniciar el recorregut mentre actuaven el ball de bastonets i el ball de pastorets. El ball de cercolets i el ball de patatuf van ser els encarregats d’animar la festa a la plaça de l’escorxador, moments abans de l’actuació de la canalla dels nois de la Torre.

En caure la nit amb la lectura dels poemes dels nens de la colla gegantera i el toc de campanes, comença la desvetlla dels gegants Joan i Rosalia que té lloc a la plaça del Castell. La tradició marca que els més petits, els que estiguin preparats, han d’entregar el seu xumet a la geganta Rosalia a manera d’ofrena i símbol de la seva maduresa.