Diada de Santa Rosalia sense els principals objectius marcats

Cap de setmana casteller de trancisió abans de les grans diades del mes de setembre. La principal atenció es va centrar aquest diumenge en una festa major de Torredembarra on els Nois de la Torre van descarregar el primer 5d7 amb l'agulla del seu historial però no van poder amb el 2d7. Els Xiquets de Tarragona tampoc es van ensortir amb el 5d8.

La diada de Santa Rosalia a Torredembarra no va complir els objectius previstos per les colles, especialment ambiciosos per part de la colla local, uns Nois de la Torre que no van poder complir el principal repte de la jornada, en forma de 2d7. Els de la camisa blau cel el van intentar a la segona ronda, però l'estructura va quedar lluny de poder-se carregar 33 anys després. Uns Nois que sí van poder descarregar per primer cop al seu historial el 5d7 amb l'agulla, que van completar a la primera ronda. Així les coses, els torrencs van completar la diada amb dos castells també amb el pilar al mig com el 3 i el 4d7 amb l'agulla, a l'espera de poder tornar amb el 2d7 al proper Concurs de Castells.

Una diada que tampoc va deixar bones sensacions a uns Xiquets de Tarragona que després de descarregar d'entrada el 3d8, van veure com el 5d8 els quedava en intent desmuntat en dues ocasions abans d'entrar els poms de dalt de l'estructura. Els matalassers només van poder descarregar abans d'acabar el 4d8, ja que el pilar de sis va quedar en carregat de la mateixa manera que els havia passat fa uns dies per Sant Magí.

L'actuació més complerta la van oferir uns nens del Vendrell que van descarregar sense dificultats la clàssica de vuit.

També els dos castells de vuit van ser els millor castells que va portar la Joves de Valls aquest diumenge a Tortosa, els que van completar amb el 5d7.

També hi van haver castells dissabte a Sant Pere i sant Pau, amb la tornada a les places de la colla local després de Sant Magí. Els de la camisa verda, van descarregar tres castells de la gamma lata de set com el 5d7 i el 3 i el 4d7 amb l’agulla. Tant a Sant Pere i Sant Pau com a Tortosa també hi van ser uns Xiquets de Vila-seca que van tenir en el 2d6 descarregat dissabte a la tarda el seu millor castell.