Torredembarra estrenarà la Virgilieta per la seva festa major

Torredembarra es prepara per encetar aquest cap de setmana la seva Festa Major en honor de la patrona del Municipi, Santa Rosalia. Els actes de Festa Major començaran aquest dissabte i finalitzaran el dia 5 de setembre. En aquesta edició entre els actes programats destaca la presentació de la Virgilieta, un nou animal de foc que s’incorporarà al bestiari del seguici infantil.

 

Aquesta bestiola serà la versió petita de la Virgília, un drac d’aigua que fa vint anys que participa en el seguici popular de Santa Rosalia. La presentació serà el dia 1 de setembre just després del Ball de Gegants que celebra enguany el seu seixantè aniversari. Divendres 31 el municipi encetarà oficialment les festes amb la tronada i el pregó.

L'1 de setembre a més de la presentació i Ball de Gegants hi haurà el vermut dels diables amb el grup Julivert i el correfoc infantil a la tarda. Diumenge hi haurà la diada castellera i el ball parlat dels diables infantils. Dilluns dia 3 estarà carregat d’actuacions musicals a càrrec de Miquel del Roig, Tapeo Sound System i la Xaranga Bandsonats.

 

El dia 4 serà el dia més important, Santa Rosalia, amb la celebració de l'eucaristia solemne i la veneració de la relíquia de la patrona amb la posterior ofrena floral. Més tard els elements del seguici faran el lluïment i es farà el Ball Parlat dels Diables. L'endemà, dimecres dia 5, acabarà la Festa Major del municipi amb l'eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de Torredembarra.