La temperatura de l'aigua del mar, més alta de l'habitual

 

La temperatura de l'aigua se situa fins a 3 graus per sobre del que és habitual al mes d'agost. Hem sortit a navegar amb la Policia Local de Torredembarra, especialista a l'hora de mesurar i analitzar qualsevol variació de temperatura a la costa.

Fa 15 anys que es mesura cada dia la temperatura del mar a Torredembarra durant l’època de platges. Aquesta temporada està sent anormal, amb una temperatura d’entre 25 i 28 graus. Uns valors superiors a la mitjana que oscil·la entre els 23 i 25 graus durant el mes d’agost. Una temperatura més alta del normal durant un període d’uns 10 dies té efectes a l’aigua del mar, de moment però aquesta situació no s’ha donat gràcies a la baixada de temperatures de la setmana passada i de la forta mar de fonts que va remoure l’aigua.
Però també hi ha efectes positius, com per exemple l’aigua calenta fa que hi hagi menys meduses. Aquest estiu gairebé no s’han han vist al litoral tarragoní, però aquesta setmana que l’aigua està en nivells normals aquesta és la imatge.
La Policia de Torredembarra a banda de mesurar la temperatura també comprova cada dia l’estat de les boies i emet un informe sobre l’estat de l’aigua per saber quina bandera s’ha de posar a la platja. A més a més també dóna suport en tasques de salvament amb coordinació amb els altres cossos.