Torredembarra commemora la batalla de 1713 amb un nou format

La plaça del castell de Torredembarra es va tornar a convertir en un camp de batalla, entre les tropes borbòniques i les austriacistes. La recreació d'una de les lluites més grans i acarnissades de la Guerra de Successió, la batalla de Torredembarra. Moments abans va tenir lloc l'acte tradicional d'ofrena floral en record dels combatents que van perdre la vida a la gran batalla.

L'alcalde i els regidors del municipi van ser els encarregats de fer l'homenatge. Després el seguici de soldats va fer la salva d'honor, tancant l'acte amb el cant dels segadors i una desfilada solemne cap a la plaça del castell, on començaria la batalla. Tres grups de recreació van dur a terme la representació, els Miquelets de Catalunya, els Sanguen Honoris i els Users Hongaressos.

Van simular l'atac al campament de l'exèrcit català, i la seva derrota a mans dels borbònics. Un autèntic museu en viu que il·lustra com eren els vestits i com es lluitava a l'època, les estratègies i les formacions. Una aposta per la divulgació històrica i per donar a conèixer el paper de la vila torrenca a la Guerra de Successió. De fet, aquest any el memorial ha fet una aposta per ser més curosos amb la memòria històrica. Tant és així que, el que s'anomenava abans Festa de la batalla, ara es diu Torredembarra 1713, història, commemoració i divulgació.

L'acte d'inauguració es va dur a terme al pati del castell de Torredembarra, on es va obrir l'exposició del memorial del 1714, amb el concert del grup de música històrica Three Ravens i la presentació de la galeta de la batalla, elaborada per la pastisseria Cal Jan de Torredembarra.