L'Ajuntament de Torredembarra haurà de pagar 800.000 euros pel lloguer de la comissaria

L’Ajuntament de Torredembarra haurà de pagar més de 800.000 euros corresponents al lloguer del local de la policia local. El consistori va deixar d’abonar-lo al 2013 i aquest és un dels contractes que arribarà a judici perquè es considera suposadament irregular. Tot i això, l’Audiència de Tarragona condemna l’ajuntament a pagar els lloguers endarrerits.

El contracte de lloguer del local que ocupa actualment la Policia Local el van signar l’Ajuntament, encapçalat llavors per Daniel Masagué, i la propietària de llavors, Vicsan, l’any 2011 amb una renda de 9.000 euros mensuals. Finalment, però, el local va passar a ser propietat del banc dolent, el conegut com a Sareb. Des del 2013 l’Ajuntament no paga el lloguer i, per això, el Sareb va recórrer als jutjats. El consistori va defensar que aquest era un dels contractes que investigaven els jutjats del Vendrell i, per això, considerava que, fins que no acabés la investigació, no havia d’abonar les rendes pendents.

L’Audiència de Tarragona, però, ha donat la raó al Sareb i ha confirmat d’aquesta manera la sentència del jutjat del Vendrell. Condemna l’Ajuntament de Torredembarra a pagar totes les rendes endarrerides, des del 2013 i fins ara i la xifra s’eleva fins als 800.000 euros. És, però, un contracte de lloguer amb opció de compra i, per això, el consistori podria abonar aquesta quantitat i acabar comprant el local. Es va taxar en 1.400.0000 euros, però el valor actual podria ser inferior. De moment, l’Ajuntament estudia la manera de pagar els lloguers endarrerits i, de fet, ja tenen els diners necessaris reservats.


El cas del lloguer de la policia local és un dels que arribarà a l’Audiència. Serà el primer que es celebri de l’anomenat cas Torredembarra i s’asseurà als banc dels acusats l’exalcalde Daniel Masagué i la resta de regidors que formaven part de la junta de govern. En total, com a processades hi ha 14 persones. El judici es celebrarà després de l’estiu.