Preocupació a la policia local de Torredembarra per la manca d'efectius

 

Preocupa la situació a la policia local de Torredembarra on per motius de jubilació o de trasllat, la plantilla es podria quedar sense la meitat dels seus agents. És una de les qüestions que avui s'ha tractat en la reunió en què hi són presents tots els cossos policials que tenen competències al municipi. Entre ells, els Mossos d'Esquadra amb els quals l'ajuntament demana revisar el conveni de col·laboració per definir exactament quines competències té cadascú.

El conveni de col•laboració entre la policia local de Torredembarra i els Mossos d’Esquadra és de fa 10 anys i ara l’ajuntament el vol revisar. És una qüestió que han plantejat a la junta local de seguretat, amb presència de Mossos d’Esquadra i responsables del departament d’Interior. L’Ajuntament destaca que la realitat de Torredembarra ha canviat i això se suma la situació de la policia local. La plantilla és d’una quarantena de persones i d’aquestes, 13 han demanat marxar a un altre municipi. Si a això s’afegeixen jubilacions i altres circumstàncies semblants el resultat és que el cos podria perdre gairebé la meitat dels efectius. Des de l’Ajuntament volen redefinir quines competències són de la policia local i quines són de Mossos. D’aquesta manera el cos local es centraria en tasques com mobilitat o trànsit, i la policia catalana, en seguretat. Durant la junta Torredembarra ha plantejat la qüestió i a partir d’ara totes les parts implicades hi començaran a treballar.


Una situació que canviarà amb la construcció de la comissaria dels Mossos a Torredembarra. Els tràmits continuen avançant i de moment la Generalitat està a punt d’adjudicar la redacció del projecte. Pel que fa a les dades de delictes comesos, es van reduir un 8% durant l’últim any i respecte l’anterior. Entre els que més baixen, els robatoris amb violència i intimidació, que s’han reduït a la meitat.