Les entitats i els escriptors locals, protagonistes de Sant Jordi a Torredembarra

Sant Jordi s'ha viscut un any més a Torredembarra a la plaça Mossén Joaquim Boronat. Allí, diverses associacions del municipi han donat color a la festa de la rosa i el llibre al costat d'escriptors locals

En plena Setmana Medieval, Montblanc viu la diada de Sant Jordi d'una manera especial. Els més petits han sortit avui de casa amb els seus vestits medievals, i han estat els autèntic protagonistes de la jornada.

Sant Jordi i la Princesa els han visitat a les escoles, i s'han pogut fer fotografies amb ells.

Una representació de la Llegenda que els nens i nenes de la llar d'infants Els Merlets han interpretat amb tot detall. Un Sant Jordi valent ha salvat la princesa de les urpes del drac que tenia atemorida la vila de Montblanc. I com diu la Llegenda, de la sang del drac ha nascut una rosa ben vermella que Sant Jordi ha regalat a la Princesa. Tot plegat és un símptoma del futur de la festa i de que, algun dia, aquests nens i nenes poden acabar representats el paper de Sant Jordi i la Princesa.

També els més petits del col·legi Mare de Déu de la Serra han fet l'entrega de la Rosa al Portal de Sant Jordi, on la llegenda diu que Sant Jordi va matar al drac. I a la plaça Major de Montblanc, el protagonisme ha estat pels llibres i les roses. Des de primera hora del matí llibreries i floristeries s'hi han instal·lat per poder vendre les novetats literàries de la jornada, i també les roses..Aquesta tarda, el moment més emblemàtic de la jornada, l'entrega de la rosa de sant Jordi a la princesa.