Berta Castells viatja avui cap al Mundial de Londres a la recerca d'un rècord d'Espanya

El Mundial de Berta Castells ha començat avui. La llançadora de martell de Torredembarra ha viatjat cap a Londres on dissabte al matí buscarà una plaça a la final. No és cert que el resultat sigui el de menys per una atleta que no té res a demostrar. No és cert perquè la mateixa Berta considera que és possible passar a la final i aconseguir un altre rècord d'Espanya.

Prop d'una trentena de participants buscaran l'èxit a l'estadi olímpic de Londres i a la recerca d'una de les tres medalles de llançament de martell. I existeix tanta igualtat que no pot descartar-se res, almenys no pas la presència de Berta Castells al tall de les 12 millors. Seria la primera vegada que la torrenca, en la sisena participació mundialista, supera la fase preliminar. El secret és senzill de dir i difícil d'aconseguir, allunyar el martell més enllà del seu propi rècord d'Espanya, situat als 70 metres i 52 centímetres. I ella mateixa creu que és possible perquè afirma sentir-se en el millor moment de la seva vida esportiva.

Poques setmanes enrere, va signar el segon registre històric de la seva trajectòria, suficient per aconseguir una invitació de la Federació Internacional que li permetrà disputar el Mundial. Aquella gran marca sumada a Manresa és l'estela a seguir de Castells. Serà dissabte al matí quan la de Torredembarra afronti la fase inicial de la prova de llançament de martell. En cas de classificar-se, dilluns formarà part de la gran final mundialista.