L'arxiu municipal gestionarà el fons de la Fundació Pere Badia

L’Ajuntament de Torredembarra custodiarà el fons documental de la Fundació Pere Badia. La institució privada l’ha cedit en el marc de la celebració dels seus 200 anys d’història, incorporant nous documents al paquet que ja gestionava l’arxiu municipal des de 1999.

L’Arxiu Municipal de Torredembarra amplia així el fons documental de la Fundació Pere Badia que gestiona. Representants de l’Ajuntament i de la institució privada van formalitzar l’acord pel qual incorporen nova documentació al paquet que, des de 1999 ja custodia l’arxiu municipal. La formalització d’aquest conveni s’emmarca dins els actes de commemoració dels 200 anys d’història de la Fundació. El seu coordinador, que havia treballat a l’arxiu, va posar en valor la importància històrica del fons.

El conveni incorpora al lot inicial de 1999 documentació vinculada a la gestió de l’Hospital i de la Llar d’Infants La Miraculosa. La major part d’aquests documents estan datats entre els anys 1980 i 2000 i inclou també fotografies digitals. Són documents que es sumen als del fons personal de Pere Badia i de la gestió de la institució des de 1713 fins a 1979, que ja gestionava l’Arxiu Municipal.