Contenidors a vessar a l'equador de la vaga de brossa de Torredembarra

La vaga de cinc dies dels treballadors de les escombraries de Torredembarra ha superat aquest diumenge l’equador de la protesta. Una protesta que ha començat a deixar conseqüències evidents als carrers del municipi, especialment als punts de Baix a Mar on, coincidint amb les vacances de Setmana Santa, s’hi ha concentrat un augment de població visitant i la restauració i els comerços a ple rendiment. És una situació que ja es preveia, però que no s’ha pogut evitar, i aquest matí de diumenge diverses bateries de contenidors es llevaven plenes a vessar, especialment de la fracció rebuig.

Davant d’aquesta situació, els serveis mínims -fixats en el 50%- actuen d’emergència per atenuar les conseqüències de la protesta. En canvi, on s’està notant menys per ara és a les zones on funciona el porta a porta, on s’ha modificat la recollida a través d’una crida a les xarxes socials municipals. L’Ajuntament reconeix la preocupació perquè ja s’acumulen moltes hores d’aturada, i confia que la col·laboració ciutadana es mantingui a fi d’arribar a dimarts, quan acaba la protesta, en el millor dels escenaris possibles.

SEGONA VAGA, MÉS EVIDENT

Aquesta és la segona vaga convocada pels treballadors de Prezero, l’empresa que presta el servei de la brossa a Torredembarra, en el que portem d’any. La primera va coincidir amb la jornada de Reis, al gener, però els efectes i conseqüències van ser visiblement menors.