El nou contracte de la brossa de Torredembarra costarà un milió d'euros més que l'actual

L’Ajuntament de Torredembarra preveu un encariment del cost del servei de recollida de la brossa de gairebé un milió d'euros pels propers anys. El ple ha aprovat el document que fixa la previsió de l’estructura de costos sobre el que s’ha de vertebrar el nou plec de clàusules del contracte d’aquest servei, que s’està elaborant. El càlcul, basat en un estudi fet per cinc operadors econòmics del sector, preveu un cost anual de 3,4 milions d’euros per a un contracte de vuit anys més dos prorrogables.

El govern justifica la durada i el preu del contracte  perquè inclou el manteniment i la inversió en maquinària i la seva amortització. L’oposició, que ha votat en bloc en contra considera excessiu un encariment que, segons els càlculs d’Alternativa Torredembarra suposarà una despesa de 244 euros per habitant, que contribuirà a encarir de nou els impostos. Des de l’oposició es proposen alternatives com la municipalització del servei i critiquen al govern que no estudiï si així s’abaratirien costos.  Aquest però, descarta aquesta opció.

L’Ajuntament de Torredembarra tramitarà ara aquesta proposta d’estructura de costos al comitè de preus de contractes de la Generalitat, que és qui l’ha de validar.

URBANITZACIÓ DE L'ENTORN DEL FUTUR CAP

El plenari també ha servit per aprovar el projecte d’urbanització de l’entorn del futur CAP, que exclou la intervenció sobre l’antiga Sínia, per mantenir obert l’accés al camí de la Riera. El govern ha estimat així una de les principals al·legacions a un projecte que ha rebut l’aval de tot el plenari excepte la CUP, que s’ha abstingut.

CANVIS AL CARTIPÀS

El ple també ha servit per retorçar el cartipàs i nomenar Berta Castells com a quarta tinent d’alcalde, i fixar la retribució de dedicació exclusiva de l’alcalde en 47.000 euros, per quan assumeixi el càrrec el socialista Valeriano Pino.