El govern de Torredembarra aprova en solitari un pressupost de 27,6 milions d'euros

El ple de Torredembarra aprova un pressupost de 27,6 milions d'euros pel 2024. Només l'avala l'equip de govern. La CUP s'absté entenent que el govern estudiarà aportacions d'aquest grup, però critica l"endeutament que inclou. La resta de l'oposició hi vota en contra perquè, entre altres motius, no veu que la pujada d'impostos serveixi per millorar serveis municipals.

Com era previsible l’equip de govern de Torredembarra no ha trobat aliats en la seva proposta de pressupost pel 2024, però els ha pogut tirar endavant només amb els vots favorables dels tres socis de govern. Són uns comptes que fixen una previsió de 27,6 milions d’euros i que preveuen un endeutament amb crèdit bancari d’uns dos milions d’euros per fer front a les noves inversions que incorpora. Un increment de l’endeutament que incomoda l’oposició, tot i que el govern defensi que és assumible i s’ajusta a les necessitats del municipi.

De fet, reduir la partida destinada al pagament del deute per destinar diners a altres prioritats és una de les propostes que ha fet la CUP al document. Els anticapitalistes s’han desmarcat de la negativa general dels partits de l’oposició per abstenir-se, entenent que el govern estudiarà alguna de les propostes que han presentat. Entre aquestes han incidit en inversions en via pública o també en incrementar ajuts directes pel lloguer de pisos. La resta de partits de l’oposició han tirat en cara al govern que tot i la pujada d’impostos, l’efecte d’aquesta no es reflecteix al pressupost en millores en serveis municipals ni socials. Creuen també que el pressupost està inflat per assegurar que el futur alcalde Valeriano Pino comenci el seu mandat amb liquiditat.

El nou pressupost aprovat amb els vots d’Esquerra, PSC i Junts preveu entre altres inversions rehabilitar l’edifici de l’Antic Escorxador per a l’ús d’entitats culturals, reurbanitzar l’entorn del futur Centre d’Atenció Primària, a la carretera de la Riera i habilitar un Skate Park.