Torredembarra tirarà d'endeutament per quadrar un pressupost de 27,6 milions d'euros

L’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra presenta una proposta de pressupost que creix un 15% respecte al pressupost inicial del curs passat. S’enfilarà fins als 27,6 milions d’euros. El govern assegura que la proposta permet garantir tota la despesa corrent del pressupost gràcies a la pujada d’impostos i l’increment de les aportacions d’altres institucions, però adverteix que les noves inversions previstes, per valor de 2,1 milions d’euros, es finançaran a través d’un crèdit bancari mentre no arribin subvencions.

Més enllà de les inversions heretades d’exercicis anteriors, com el cobriment i climatització de la piscina o les millores a la pista d’atletisme, l’equip de govern prioritzarà com a inversions per aquest 2024 la urbanització de l’entorn del futur CAP, a la carretera de la Riera, on destinarà més de 350.000 euros; i també la reforma de l’edifici de l’antic escorxador, que s’habilitarà per a usos vinculats a les entitats culturals. La reforma, parcial, està pressupostada en 236.000 euros.

La proposta de pressupost pel 2024 del govern d’Esquerra, PSC i Junts per Torredembarra es debatrà dijous en ple extraordinari.