El Premi Mañé i Flaquer de Periodisme, en directe a TAC12

TAC12 retransmetrà en directe una vegada més l'entrega del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer d'enguany. 130 són els treballs que s'han presentat a la 36a edició, la gala de la qual serà la setmana vinent, el divendres 24 de novembre, al Pati del Castell de Torredembarra, com ja és habitual. Uns dies abans el jurat anunciarà els treballs finalistes i seran 20.000 euros els que es repartiran entre un total de quatre premis.

La categoria amb una dotació econòmica més important és la de Periodisme Camp de Tarragona. En aquesta s'han presentat 28 treballs, la temàtica dels quals ha de ser qualsevol àmbit del Camp de Tarragona. La categoria Periodisme Turístic, amb 47 candidats, repartirà 6.000 euros al guanyador, que haurà de publicar un treball periodístic sobre Torredembarra, encàrrec del consistori.

Mentrestant, 18 treballs s'han presentat a la categoria Comunicació Local; són peces elaborades només per periodistes que treballen al Camp de Tarragona, que es disputaran el premi de 3.000 euros. L'últim dels guardons, valorat en la mateixa quantitat, és el de Fotoperiodisme Camp de Tarragona, que ha rebut fins a 37 fotografies.

JURAT DE NIVELL

El jurat per aquest últim premi, el de fotoperiodisme, estarà compost per Sandra Balsells, docent de la Universitat Ramon Llull; la fotoperiodista Anna Surinyach i el periodista i president del Col·legi de Periodistes a Tarragona, Esteve Giralt. Un Giralt que també formarà part del jurat per als altres tres premis al costat dels periodistes Neus Bonet i Glòria Serra; el professor de la URV Jordi Farré; i el degà del Col·legi de Periodistes Joan Maria Morros.

El premi està coorganitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, i amb el patrocini del Port de Tarragona.