Torredembarra aprova la pujada d'impostos amb l'oposició i el públic del ple en contra

Ja és oficial. L’any que ve als veïns de Torredembarra els sortirà un 17% més car el rebut de l’IBI i pagaran 30 euros més a la taxa de la brossa. El govern d’Esquerra, PSC i Junts ha aprovat la proposta d’ordenances pel 2024 que inclou aquestes pujades. Ho ha fet en un plenari tens, amb presència de públic que ha omplert la sala per pressionar contra la pujada i amb els vots en contra de tota l’oposició.

Ni la pressió d’una sala plena de públic mobilitzat pels partits minoritaris a l’oposició ni els arguments dels representants d’aquests partits han alterat la determinació d’apujar els impostos del govern liderat per Eduard Rovira. La principal sacsejada la trobem a l’impost de béns immobles, que augmentarà un 17% l’any vinent, i al rebut de la taxa d’escombraries, que passarà de 115 a 146 euros. Una pujada que CUP, Alternativa, VOX i PP consideren excessiva i in-assumible.

8 ANYS SENSE APUJAR IMPOSTOS

A banda d’aquestes advertències, des de l’oposició també es qüestiona l’impacte que l’augment d’ingressos tindrà en la millora que es reclama d’alguns serves municipals. Especialment en el cas de la neteja i la brossa: un contracte que ha doblat el seu cost pel municipi. Precisament, l’encariment d’aquest és un dels arguments que ha utilitzat el govern per justificar una pujada d’impostos que ve donada també per l’augment de l’IPC i el preu de l’energia, que multiplica els costos. Des del govern s’ha recordat també durant els últims vuit anys els impostos s’han congelat i fins i tot reduït. Per això era també necessari ajustar-los.

En aquest sentit, l’oposició ha criticat la gestió financera d’un govern que durant els últims exercicis ha aprofitat el romanent per complementar despesa corrent. Junts, PSC i Esquerra han tancat files i s’han aferrat a la necessitat de garantir els comptes de l’Ajuntament assegurant l’augment d’ingressos per aprovar una pujada d’impostos d’ampli abast.