Torredembarra aprova un préstec de 400.000 euros per finançar inversions

L’Ajuntament de Torredembarra s’endeutarà durant els deu anys vinents. El ple ha aprovat l’obertura d’un préstec a llarg termini de 397.000 amb CaixaBank per finançar algunes de les obres projectades aquest curs. Només VOX s’ha desmarcat de l’aprovació generalitzada, si bé, la resta de grups de l’oposició també han advertit que el crèdit ha de servir per executar en temps i forma les obres previstes.

Entre els projectes inclosos genera dubtes la impermeabilització de l’aparcament de Filadors. El govern aposta per una actuació puntual, que costarà 48.000 euros, tot i que en un principi els tècnics valoressin una intervenció integral que s’enfilava fins als dos milions.

També s’inclouen en aquest crèdit les inversions a les obres d’urbanització dels carrers Lleida i Girona: 165.000 euros que completaran les subvencions externes que també arribaran per aquestes actuacions. 139.000 euros més es destinaran a les millores de la pista d’atletisme i 30.000 a eixugar el sobrecost d’un 8% de les obres de la plaça Catalunya.

URBANITZACIÓ DE LA CARRETERA DE LA RIERA

cap

D’altra banda, el plenari també ha aprovat el projecte d’urbanització de l’entorn del futur CAP que s’ha de construir a tocar del cementiri. Excepte el PP, que s’ha abstingut, la resta de grups han votat a favor d’una proposta de mig milió d’euros que redefineix una de les entrades al municipi.

El govern tenia pressa per aprovar aquest projecte per facilitar la definició arquitectònica de l’equipament sanitari que ha d’acollir. El consistori confia que la Generalitat el faci realitat l’any 2026. Paral·lelament però, vol desenvolupar l’àmbit que l’envoltarà amb un urbanisme que voldrà donar prioritat als vianants.