Santa Rosalia no recompensa l'ambició dels Xiquets de Tarragona

En un cap de setmana marcat per la ressaca post-Sant Fèlix i a l'espera d'un final de setembre novament intens, el món casteller ha posat el focus en una diada de Santa Rosalia de Torredembarra que va revalidar els galons de nou pisos.

CARA I CREU PER ALS XIQUETS

Ho va fer de la mà d'uns Xiquets de Tarragona que van mostrar molta ambició, però que van acabar signant una actuació de més a menys. Així, els matalassers van atacar d'entrada un 3d9f del que van fer un intent desmuntat, però que després van saber mostrar el domini que tenen sobre l'estructura. Just després s'enfrontaven al segon repte de la jornada, un 4d9f que no va saber torbar les millors mides ja d'inici i que van acabar desmuntant. Després d'asserenar els ànims amb el 4d8, van afrontar l'estrena del dia, el primer 2d8f de la temporada. Un castell que també va pujar ja nerviós fins a la carregada, fet que va provocar que el gas anés minvant fins a acabar caient a la sortida de la canalla.

ELS MILLORS NOIS

Una diada de Santa Rosalia que va tornar a somriure als locals Nois de la Torre, que van protagonitzar la millor actuació de la temporada. Els de la camisa blau cel van enfrontar ja els dos principals reptes d'entrada. D'aquesta manera van descarregar a la primera ronda el primer 7d7 de la temporada per donar pas a la segona a una nova estrena en forma de 5d7, dos castells que van demostrar que poden afrontar en els dies principals de la seva temporada i que han d'obrir la porta a reptes superiors. Van tancar l'actuació amb el 4d7a.

I l'altra bona notícia del dia va ser tornar a veure als Nens del Vendrell alçant castells de vuit pisos, amb el primer 4d8 que descarreguen després de la caiguda de la seva festa major.

Finalment, l'altra colla local, els Xiquets de Torredembarra, van poder bastir una actuació amb tres castells de sis pisos, amb el 3d6a i el 4d6a, aquest darrer només carregat, com a millors castells.