La plaça Catalunya de Torredembarra reobre al trànsit amb restriccions

Darrers retocs aquest dimarts per reobrir al trànsit de vehicles la plaça Catalunya de Torredembarra, un any després de l'inici de la seva remodelació. Una circulació que quedarà restringida als residents i als serveis municipals i d'emergències i que permetrà travessar la plaça als vehicles provinents del carrer Tarragona, que o bé podran girar cap al carrer Girona, o bé seguir recte pel carrer Barcelona.

DIVERSOS CANVIS DE PROJECTE

La mesura arriba després de diferents canvis d'opinió al respecte. En un inici el projecte preveia la circulació a tots els vehicles a una velocitat reduïda de 10 quilòmetres per hora. Després, i un cop iniciades les obres, es va optar per peatonalitzar l'espai completament, el que va comportar queixes veïnals, tant per la prohibició als vehicles particulars com els canvis de serveis com el de la neteja.

NOVA TECNOLOGIA EN UN FUTUR

De moment, només s'informarà mitjançant nova senyalització de la restricció del trànsit, però el consistori vol anar més enllà en un futur. És per això que plantegen la instal·lació d'un sistema semafòric que es posaria en marxa un cop executada la segona fase de pacificació del trànsit de la zona amb la peatonalització dels carrers Girona i Lleida.

Unes obres que s'espera que es puguin licitar abans d'acabar aquest 2023 per a començar les obres a inicis de l'any vinent.