El mal temps aigualeix l'arrancada de la Festa Major de Santa Rosalia

 

Tronada d'obertura a la plaça del Castell de Torredembarra per posar en marxa la Festa Major de Santa Rosalia, que s'allargarà fins al 10 de setembre amb una seixantena de propostes de tota mena.

Els germans pagesos Daniel i Jordi Rovira van ser els encarregats de pronunciar el pregó de festes aprofundint en la seva relació amb el camp i la cultura popular de la Torre. També fent una mirada enrere per parlar del passat familiar.

La pluja de dissabte va aigualir la festa del Ball de Gegants, que commemorava el 65è aniversari del Joan i la Rosalia.

La celebració es va traslladar al casal municipal i la colla local, així com les sis convidades, es van quedar amb les ganes de sortir en cercavila. Tot i això, l'aniversari no deixa de ser un assoliment important pel Ball de Gegants torrenc.

La Virgília no va tenir tanta sort i la celebració del seu 25è aniversari es va suspendre del tot a l'espera de trobar una data per reprogramar-la dins l'atapeït calendari festiu.

Diables torre 2023

A qui va respectar més la pluja va ser al Ball de Diables, que va poder estrenar les casaques noves a la plaça del Castell.

Des d'aquest dimarts hi haurà actes festius cada dia de la setmana amb els plats forts el cap de setmana.

El Ball de Malcasats oferirà representacions divendres i dissabte. Diumenge, serà el torn de la diada castellera amb les colles locals i els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona.

La cercavila de l'extens seguici torrenc agafarà el relleu, tancant la vigília del dia de la patrona amb la representació del Ball de Gitanes i diversos concerts.