Els Diables de Torredembarra estrenen vestits per Santa Rosalia

El local del Ball de Diables de Torredembarra s'ha convertit, temporalment, en un taller de moda. Al seu interior, un petit grup de membres i voluntaris treballen a contrarellotge per acabar d'enllestir els nous vestits que els integrants de l'entitat lluiran a partir del pròxim dissabte.

En total, n'han elaborat prop de mig centenar. La confecció tèxtil l'han encarregat a una especialista de Riudoms, qui ha preparat les casaques d'un teixit ignífug més gruixut que el que vestien fins ara. Això ajudarà a allargar la vida útil d'aquestes peces i, alhora, oferirà una mica més de protecció contra el foc als seus integrants.

La decoració, en canvi, queda a casa. És l'Oriol, creador del disseny i diable des dels cinc anys, qui artesanalment posa color als nous uniformes de l'agrupació. Tot un repte per a aquests joves que han hagut de pintar, una a una les casaques.

DIABLES2

Mentrestant, a la sala del costat, s'està treballant en un altre element que es renova parcialment: els tabals. Als que fan repicar actualment, se n'hi sumen quatre amb el nou disseny que ja estan enllestint, també manualment els mateixos diables torrencs.

I, és que el vestuari que fins ara lluïen en les seves actuacions era del 2012, obra de l'artista local Nil Bartolozzi. Unes peces ja deteriorades per les espurnes que necessitaven una renovació, diuen, més que obligada. Els nous dissenys s'inspiren en elements d'antics vestuaris que ja havien portat els membres de l'entitat.

El nou model adopta els colors vius dels diables infantils i el traçat de línies negres de les actuals casaques que, a partir d'aquest dissabte, es penjaran, indefinidament, a l'armari.