El ple de Torredembarra garanteix el finançament de les obres dels carrers Lleida i Girona

Torredembarra completarà els treballs d’urbanització de l’entorn de la plaça Catalunya actuant sobre els carrers Lleida i Girona, que hi desemboquen. En ambdós casos, les obres de pacificació han rebut subvencions d’altres administracions: 175.000 euros de la Diputació de Tarragona, pel primer, i  150.000 euros de la Direcció General de Trànsit pel segon.

El consistori les haurà de complementar amb un total de 165.000 euros, inclosos dins un crèdit extraordinari que s’ha aprovat en el primer ple del mandat només amb els vots dels partits de govern. L’oposició ho ha criticat entenent que la planificació del pressupost no ha estat l’adequada. El govern ho ha justificat recordant que esperaven la concessió de les subvencions per fer el pas.

ALTRES INVERSIONS

A banda d’aquestes dues intervencions, el crèdit també inclourà, entre altres, el finançament d’unes obres per impermeabilitzar l’aparcament de Filadors, amb problemes de goteres, i per intervenir a la pista d’atletisme. En el primer cas, el pressupost dels treballs s’enfila fins als 58.000 euros mentre a l’equipament esportiu es preveu una inversió de 139.000 euros. En total, el préstec que demanarà l’Ajuntament s’enfilarà fins als 400.000 euros. 

El modificat de crèdit, però, no es queda aquí. La proposta aprovada al plenari també contempla moviments entre partides i l’aportació, des del romanent, de 170.000 euros a despesa corrent. El ple, alhora, ha aprovat el pagament de les factures pendents de l’any passat del lloguer de la seu de la policia local: 41.000 euros. Amb aquest tràmit el consistori, previ vistiplau de la Generalitat, ja podrà adquirir el local.

COMISSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL SERVEI DE NETEJA

D’altra banda, el plenari també ha servit per aprovar l’adjudicació a Norvert i Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, la gestió del servei de voluminosos. L’oposició ha criticat al govern per externalitzar aquesta gestió i no apostar per la municipalització del servei. Fruit d’aquest debat, el govern s’ha compromès a crear una comissió informativa per estudiar el model de gestió del servei de neteja, com reclamava Alternativa Torredembarra en una moció.