Una visió de Santa Rosalia que arriba des de Palerm

Una vintena de personatges desfilen, seguint el fil del narrador, per l’escenari del Casal Municipal de Torredembarra. El col·lectiu El Nus Escènic ens proposa una lectura dramatitzada d’una obra italiana que té com a inspiració i protagonista la patrona del municipi. Santa i Rosalia és una obra del sicilià Franco Scaldati, mort ara fa deu anys, descoberta pel torrenc Carles Marquès que, tenint en compte la temàtica, es va animar a traduir-la per portar-la  a Torredembarra.

Llenguatge poètic, música i esperit popular i religiós s’entrellacen en una representació estructurada en quadres. Enguany, per primer cop, l’obra s’ha pogut escoltar a Torredembarra gràcies a la lectura dramatitzada que n’ha fet Nus Escènic sota la direcció del mateix traductor. La proposta, però, té més recorregut i en un futur es podria plantejar la representació teatral.

L’obra d’Scaldati, alterna situacions religioses i populars. Quadres escènics aquests últims que en l’original serveixen d’homenatge a Palerm i que en la traducció de Carles Marquès ens evoquem a Torredembarra.