La plaça Catalunya de Torredembarra podria ser només per a vianants

La recentment remodelada plaça Catalunya de Torredembarra podria no reobrir al trànsit rodat. L'experiència de les darreres setmanes amb el nou espai pràcticament enllestit i encara sense la presència de vehicles hauria agradat al consistori, veïns i comerços.

El planejament inicial era que tothom hi pogués circular a 10 quilòmetres per hora, però ara es posa damunt la taula que només hi puguin accedir veïns i repartidors. Aquesta modificació i les alternatives de circulació s'estan estudiant pels tècnics torrencs i no haurien de passar pel ple, però sí que es deixaria en mans del pròxim govern.

LLUM VERDA A LA PISCINA COBERTA

D'altra banda, aquest cop sí que Torredembarra és una mica més a prop de reformar i cobrir la seva piscina municipal després de retocar el projecte el passat gener. El que era un dels principals objectius del mandat ha hagut d'esperar fins al darrer ple, ja passades les eleccions i amb els regidors en funcions, per a donar-hi llum verda.

Vots a favor d'Esquerra, del PSC i del regidor no adscrit Toni Cruz, i abstencions de Junts i dels no adscrits Javier Ramírez i Noelia González. Unes abstencions que carregaven contra l'augment dels costos i l'aprovació passats els comicis. Amb tot, el govern defensava els terminis seguits per adaptar el projecte a una realitat més modesta.

Les pròximes setmanes la reforma i coberta de la piscina sortirà a licitació per un preu de quasi dos milions i mig d'euros. Les obres podrien començar l'últim trimestre d'enguany i haurien de durar 14 mesos, pel que podrien acabar a finals del 2024.

DIA DE COMIATS

Un ple que va ser l'últim per a sis regidors que no continuaran: Núria Batet, Josep Maria Guasch, Marina Riudeubas, Joan Torras, Toni Cruz i Noelia González. També per al secretari de l'ajuntament, Rafael Orihuel, que es jubila després de 18 anys al consistori torrenc i dues dècades més en altres ajuntament del territori.