El corriol camanegre torna a niar anys després als Muntanyans

El corriol camanegre és un ocell marronós, amb el pit blanc, les potes llargues i primes i el cap gros. Enguany se'l pot tornar a veure a Torredembarra, fet que és una fantàstica notícia perquè aquest petit animal està en perill d'extinció. Com ja ve sent habitual els darrers anys, aquest 2023 s'ha trobat un niu amb ous a les dunes experimentals de la platja de la Paella.

El que és una novetat, però, és que després de molt temps, el corriol camanegre ha tornat a niuar als Muntanyans, en aquest cas per partida doble. Aquesta espècie opta per fer els nius a la platja; fa vida a la sorra, un espai que, a diferència de les branques d'un arbre, és molt més vulnerable a l'acció humana.

EL GEPEC BUSCA VOLUNTARIS

GEPEC

El GEPEC fa una feina indispensable per preservar el corriol camanegre amb vida. Una tasca que seria impossible sense la feina dels voluntaris. La preservació del corriol atreu, fins i tot, voluntaris d'arreu del món, que fan molta feina, però necessiten més mans. El GEPEC fa una crida a la població del Camp de Tarragona per aconseguir més voluntaris per aquest i altres projectes.