Torredembarra obre el problema de la brossa al debat públic

Una trentena de persones van assistir a la xerrada organitzada per l'Ajuntament de Torredembarra sobre la recollida de la brossa. L'empresa PreZero presta el servei des de fa poc més d'un mes en el marc d'un contracte d'emergència que s'allargarà fins a l'adjudicació definitiva. El consistori va desgranar aquesta i altres accions que s'estan duent a terme per tal de resoldre la problemàtica.

Tot i que l'equip de govern defensa que el servei ha millorat durant l'últim mes, és conscient que la ciutadania, ara per ara, no pot aprovar la seva gestió en aquest àmbit. La xerrada va servir, sobretot, per parlar del futur del servei. Les exigències europees obliguen a un canvi de model per tal que els usuaris deixin de ser anònims.

Els contenidors tancats i el porta a porta són les opcions que hi ha sobre la taula. Es tracta, però, de nous hàbits que poden trobar-se amb l'oposició inicial de la ciutadania. Molts veuen clar que aquest és el model a seguir per tal d'acabar amb l'incivisme.

Brossa xerrada torredembarra 2023

Tot i que el veïnat Torrenc és conscient que la situació de la brossa al municipi és insostenible, celebren la voluntat del consistori d'escoltar la seva veu i donar explicacions.

La transformació de models de recollida de la brossa com el de Torredembarra comptarà amb un aliat clau, els Next Generation. Des de l'Agència de Residus de Catalunya es van transferir més de 22 milions d'euros l'any passat i ja n'hi ha 10 més en tràmit per enguany.