Torredembarra ampliarà el parc de lectors de matrícules

L’impacte de les noves eines tecnològiques amb què s’ha dotat el cos de la policia local de Torredembarra ha facilitat les tasques policials. Entre aquestes eines hi trobem la implantació de lectors de matrícules que permeten controlar els vehicles que circulen pel municipi. Actualment, hi ha quatre càmeres fixes i en les pròximes setmanes se n’instal·laran tres més.

Durant l’any passat el nombre de fets delictius a Torredembarra es va mantenir estable, tot i petits repunts protagonitzats per grups organitzats que ja han estat controlats pels Mossos. Tot i això, el volum de gestió i atenció de requeriments de la policia local, que va superar les 14.000 intervencions, va incrementar-se en un 12% respecte l’any anterior. Això s’entén per l’increment de la pressió policial, per exemple, amb controls de trànsit i també a un increment de volum de denúncies dels ciutadans.

LA FUTURA COMISSARIA SEGUEIX EL CALENDARI PREVIST

Actualment, el 75% de les denúncies que es fan a Torredembarra les tramita la policia local. Això canviarà quan entri en funcionament la futura comissaria de Mossos al municipi. Segons s’ha explicat a la junta de seguretat, les obres evolucionen dins els terminis previstos i l’equipament serà funcional al primer trimestre de 2024. De forma paral·lela, els Mossos ja treballen en la gestió humana del mateix, teixint complicitats amb els municipis del Baix Gaià.

La junta de seguretat local de Torredembarra també ha valorat de forma positiva els resultats del conveni de col·laboració que vincula les policies locals d’Altafulla, Torredembarra i Creixell. En aquest sentit, s’ha anunciat la voluntat de renovar-lo i donar-li continuïtat.