La biblioteca de la Torre acull els originals del conte 'Amb olor de romaní'

 

Una trentena d'il·lustracions del conte infantil Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra, de Rosalia Ciuró, ocupen fins al 16 de març la sala Wennberg de la biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra. Es tracta dels originals que va dur a terme Ciuró a partir de llapis de color i collage per a  la seva primera obra com a il·lustradora i escriptora.

Les il·lustracions d'Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra aprofundeixen en les tradicions, paisatge i la història del municipi. Un patrimoni material i immaterial que l'Heura, el Nil i el seu grup d'amics van coneixent a través d'un viatge als orígens de la Torre.

olor romani 2023

A part de la ficció, el llibre inclou un glossari amb informació de tots els llocs visitats i propostes didàctiques. És per tot això que el grup de lectura de mestres que es reuneix a la biblioteca de la vila va valorar molt positivament l'obra en la seva última sessió.

La regidoria de Turisme va imprimir 1.200 unitats entre la versió en català i la castellana del conte, que encara es pot comprar al Patronat de Turisme i a la biblioteca Mestra Maria Antònia.