El biotop submarí Antina pren forma

El Port de Torredembarra treballa en la construcció d’un escull submarí artificial de 18 metres d’alçada a mar obert i a quilòmetre i mig de la platja. El biòtop subaquàtic reforçarà la biodiversitat de la zona i permetrà impulsar-hi activitats subaquàtiques. El projecte està pressupostat en 850.000 euros i es completarà abans de l’estiu.

Des del mes passat i de forma diària una barcassa trasllada grans blocs de pedra calcària des del Port de Torredembarra fins al seu destí final, a mar obert. Les diposita a quilòmetre i mig de la platja de Torredembarra sobre el fons marí, a 32 metres de profunditat.

En una àrea de 22.400 metres quadrats el Port impulsa la construcció del Biotop Antina: un gran escull artificial de 18 metres d’alçada pensat per convertir-se en un ecosistema submarí. Asseguren que aquest projecte establirà un punt de protecció de la biodiversitat de la zona que ajudarà a crear sinergies amb altres punts naturals que s’han degradat per l’activitat humana.

A banda de la regeneració de l’espai, la futura muntanya subaquàtica artificial també tindrà un altre vessant. El Port confia que pugui representar un punt d’atracció per a la pràctica d’activitats subaquàtiques.

Quan es culmini el projecte s’hauran abocat al biòtop unes 40.000 tones de pedra calcària en un espai que tindrà un diàmetre bàsic de 100 metres. S’espera que els treballs de construcció de l’estructura, pressupostats en 850.000 euros, s’allarguin uns tres mesos.