Torredembarra determina el pla d'usos i de manteniment del Castell

L’Ajuntament de Torredembarra té ja enllestit el pla d’usos i manteniment del Castell. El document identifica les principals patologies del monument i prioritza les actuacions que s'han de dur a terme. També defineix les normes d’ús de les diferents activitats i preveu formació per les persones que hi interactuen

El Pla d’usos i manteniment del Castell de Torredembarra elaborat per la Fundació Santa Maria del Real fixa la millora dels tancaments d’algunes finestres de l’edifici per evitar filtracions, o l’estudi de les humitats que afecten el pati del Castell com a actuacions prioritàries per garantir el bon manteniment del monument. El document, de 380 pàgines, fa un ampli inventari i diagnosi de l’estat del mateix i n’identifica les principals necessitats per poder fer-hi front sense urgències.

El pla d’usos i manteniment inclou també intervencions que ja s’estan duent a terme, com la restauració de la capella o el seguiment d’algunes patologies que afecten l’edifici. També preveu formar totes les persones que interactuen amb el monument i determina les normes d’ús que han de contemplar totes les activitats. El document es complementarà amb altres estudis i amb un futur pla director.

La redacció del document que ara analitzaran els tècnics per implementar-lo ha costat 27.000 euros i ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de 12.000 euros.