El Port de Torredembarra engega una nova etapa

Port Torredembarra SA continuarà gestionant el port d’aquest municipi durant quinze anys més. El projecte de millora que ha presentat, que preveu una inversió global de 9,5 milions d’euros ha convençut a la Generalitat. La nova etapa, però, comporta canvis pels usuaris, que a partir d’ara hauran de llogar el punt d’amarratge.

Les oficines del Port de Torredembarra treballen de valent durant aquest mes per actualitzar les condicions contractuals dels seus usuaris. La infraestructura, amb uns 600 punts d’amarratge, ha canviat la política sobre els mateixos amb l’inici de la pròrroga d’explotació, per quinze anys més, concedida per la Generalitat.

A la pràctica, Port Torredembarra SA  enceta una nova etapa, lligada a un nou projecte. Amb la nova autorització, els usuaris perden el seu dret d’ús i a partir d’ara, els punts d’amarratge seran de lloguer. Tot i això, l’empresa gestora preveu facilitats pels usuaris habituals, que ara estan actualitzant el seu estat.

Més enllà de la nova política comercial, la pròrroga del contracte, va lligada també a inversions en la millora de la infraestructura. Port Torredembarra ha presentat un projecte per desenvolupar els propers anys que contempla un paquet d’inversions de 9,5 milions d’euros. La proposta incideix en diferents aspectes, però essencialment, busca integrar i obrir el Port al municipi.

El pla d’explotació de la infraestructura contempla doblar també l’espai destinat al varador, incrementant la importància del sector industrial dins la infraestructura. La voluntat es centra també a apostar per la formació i mantenir també l’estatus del sector pesquer.

D’altra banda, el projecte preveu també redefinir la zona comercial defugint del model immobiliari desplegat els anys 90. Tot plegat, amb la voluntat de redimensionar l’impacte del Port de Torredembarra al municipi.