Torredembarra entrega els seus premis culturals

Torredembarra va reunir la família artística en el marc de l’entrega dels Premis Cultura Vila de Torredembarra. En la seva 24a edició, han comptat amb una participació de 157 treballs repartits entre les diferents categories.

El premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura, que ha comptat amb un gruix de 18 obres, se l’ha endut el tarragoní Andrés “Tito” Figueras. En el cas de la Fotografia, el jurat ha escollit, entre 12 propostes, una instantània del fotoperiodista de Burgos, Diego Herrera. Pel que fa a l’Escultura, el jurat es va fixar en un treball de Pere Bàguena per entregar-li el premi Josep Pujoli Montané. Els guanyadors van remarcar la necessitat de reconeixements com aquests per posar en valor l’art.

La disciplina més concorreguda d’aquests Premis Cultura Vila de Torredembarra va ser la dels Gravats Xilogràfics. En categoria adulta s’hi van presentar 85 treballs i amb signatures provinents de diferents països. De fet, la guanyadora va ser l’argentina Marcela Miranda.  El premi també va tenir seguiment en categoria infantil, on va recaure en un alumne del taller d’Aurora Roig.

Les obres presentades a les diferents categories s’exposen fins al 30 de desembre a la Sala Lluís d’Icart, al mateix Castell de Torredembarra on va tenir lloc l’entrega.