Torredembarra il·luminarà menys carrers per Nadal

L’enllumenat nadalenc de Torredembarra es reduirà a la zona més cèntrica i comercial del municipi. Tot i l’ús de llums led de baix consum, l’Ajuntament hi aplicarà les recomanacions d’altres administracions, que aposten per l’estalvi energètic, i reduirà el nombre de carrers que s’engalanen. També preveu acotar el temps d’encesa dels llums ajustant-lo als horaris comercials.

L’anunci d’aquestes mesures es va fer en un ple marcat per la protesta d’uns pares que no van poder obtenir la plaça escolar que havien demanat pels seus fills, escolaritzats a un altre centre del municipi. Asseguren que la planificació no es va fer bé i demanen al consistori que pressioni al departament d’Educació perquè ho solucioni.

La protesta va contaminar el debat d’un ple que va aprovar una modificació del reglament de les llars d’infants, retocant els barems d’admissió amb l’objectiu de facilitar l’accés als empadronats al municipi. Ciutadans i el regidor no adscrit van abstenir-se en aquest punt posant en dubte, partint del cas exposat a l’inici del ple, la capacitat de planificació de la regidoria d’Ensenyament de Torredembarra.