La rotonda de la plaça Catalunya de Torredembarra ja és història

Els operaris de l’empresa GICSA ja treballen en les obres d’urbanització de la plaça Catalunya de Torredembarra.  En el primer dia de feina sobre el terreny ja han començat a aixecar el paviment actual.

Són uns treballs pressupostats en gairebé mig milió d’euros que han de permetre reordenar l’espai fent desaparèixer l’actual rotonda i convertint-lo en un punt de trobada que prioritzarà als vianants. S’espera poder estrenar el nou espai abans de l’inici de la  temporada turística, per Setmana Santa.

El projecte preveu la pacificació del trànsit en aquesta zona. La circulació a la plaça es fixarà en 10 km/h i tots els paviments seran a cota única. Les obres també comportaran la millora de clavegueram, la renovació de l’enllumenat i el mobiliari urbà, enjardinament i arbrat. A més, s’ubicarà un petit escenari i una pèrgola per incorporar zones d’ombra.

El desenvolupament de les obres es durà a terme en quatre fases. Durant les dues primeres encara es podrà circular en un tram de la plaça, però en les dues últimes el trànsit quedarà tallat. La circulació de vianants i l’accés a habitatges i comerços queda garantida al llarg de tota l’obra.