Nois i Berga comparteixen victòria a la jornada de Torredembarra del Concurs

Arribaven com a favorits i no van fallar a la cita. Tant els Nois de la Torre com els Castellers de Berga van executar al Pavelló Sant Jordi de Torredembarra la seva millor actuació de la temporada per a endur-se el títol honorífic de guanyadors de la primera jornada de la XXVIII edició del Concurs de Castells. Tot en una jornada en què 12 colles van ser les encarregades de donar color a una actuació que va servir per a reivindicar el paper de totes les colles del món casteller.

ELS NOIS GUANYEN PER PRIMER COP

Pel que fa a la classificació final, ni torrencs ni berguedans van arriscar a la recerca d'una victòria en solitari, i van complir amb els programes previstos. Els de la camisa blau cel van començar la diada amb un 7d7 que estrenaven enguany que va presentar algun ensurt just abans de la carregada, però que van descarregar amb ofici. Millor es va veure el 5d7 de la segona ronda, el seu millor castell aquest diumenge, mentre que el 4d7a de la tercera ronda el van haver de treballar de valent per a completar una actuació històrica.

BERGA DEMOSTRA QUALITAT

Al seu costat, els Castellers de Berga també tenien les coses clares. A la primera ronda ja van descarregar el seu millor castell, el 5d7. A la segona, van atacar el també inèdit per ells enguany 7d7, executant-lo a la perfecció, de la mateixa manera que el 4d7a amb el que van rubricar la seva gran presència al Concurs.

ESPARREGUERA, TERCERS

La tercera posició final va ser pels Castellers d'Esparreguera, que també van completar la millor estructura del dia, el 5d7. El van acompanyar del 3 i el 4d7 amb l'agulla. Un 5d7 que, segons les normes del Concurs va quedar en carregat per als Castellers de Castelldefels, quarts classificats per davant d'una de les grans sorpreses del dia, uns Castellers de Mollet que per primer cop a la història van completar junts els dos castells de set amb l'agulla.

BADALONA, LA SORPRESA FINAL

I per últim, la gran sorpresa de la jornada van estar a punt de protagonitzar-la els Castellers de Badalona, que a la quarta ronda, un cop completat el programa inicial, van atacar el millor castell provant aquest diumenge, el 2d7, i que els hauria donat la victòria si el descarregaven. Tot i això, no el van veure clar des de l'inici i el van acabar desmuntant.

CLÀSSICA ALTAFULLENCA

I menció especial també per als Castellers d'Altafulla, que van completar la millor actuació de l'any, descarregant la primera clàssica de set i agafant forces i moral per a afrontar el que queda de temporada, amb la Festa Major de Sant Martí a l'horitzó.

Així doncs, a l'espera dels pròxims dissabte i diumenge a la TAP, Nois i Berga encapçalaran durant cinc dies la classificació general del Concurs de Castells.