#SomMediterranis a Torredembarra, la capital de la boxa a Tarragona 2018

El Pavelló Sant Jordi torrenc acollirà aquesta especialitat del 25 al 30 de juny. Hem parlat amb els responsables dels dos centres de formació existents al municipi per saber què aporta la boxa als joves i què pot suposar l'organització d'aquesta modalitat als Jocs Mediterranis.

Sense el so ambient dels alumnes de l'Institut Sant Jordi i quan ja és fosc, l'únic que s'escolta aquí és el moviment de cames i braços sobre el ring preparat per l'històric Potro de la Torre.

Ho va ser tot al seu país d'origen, Algèria, i també en l'àmbit estatal quan va nacionalitzar-se per triomfar als campionats transcontinentals, europeus i espanyols de diverses categories. Només la salut va evitar que pugnés a Las Vegas pel títol mundial del Consell de la boxa. Ara utilitza l'esport per encaminar els joves de Torredembarra.

La Torre respira boxa en altres racons. Al Dominus, una quinzena de persones s'endinsen en aquest món. Un dels grans obstacles previs és convèncer els pares i els possibles boxejadors, trencar estereotips. Crida l'atenció la diferència d'edat entre alumnes. Cadascun d'ells s'exercita amb una meta diferent que no té per què encaminar-se a la competitivitat. Però per fer un pas més, el secret no rau en la força

A Mersin o, millor dit, al pavelló de Tarsus, la boxa va ser un espectacle capaç d'omplir el pavelló i de generar un clima esportiu inigualable. Al ring, el turc Fatih Keles davant l'algerià Abdelkader Chadi, la repetició del combat viscut un any abans als Jocs Olimpics de Londres i en la categoria de pes lleuger. Quin serà el nivell de la boxa a Tarragona 2018? Una competició que es desplegarà al Pavelló Sant Jordi de Torredembarra del 25 al 30 de juny,