La calamarsa destrossa els cultius de Torredembarra


Les baixes temperatures són bones pel sector agrari en aquesta època de l'any. No és positiu, en canvi, una pedregada com la d'aquesta nit que ha afectat greument algunes finques d'hortalisses de Torredembarra. No ha quedat gairebé res.

Ha disminuït de mida però molta de la pedra encara era visible aquest mateix migdia i a la zona agrícola més afectada de Torredembarra. Són 3 hectàrees d'horta on destaquen les 150.000 cebes plantades per la família Rovira, campiona del concurs de calçots. A l'espera de collir-los, la fulla està destrossada. Visualment el producte verd i pot provocar a més, l'aparició de fongs i malalties. La pedra va caure a partir de les 9 del vespre i va allargar-se mitja hora.

Els Rovira també cultiven tot tipus de productes d'hivern. I donen literalment per perduda la temporada de l'enciam, la bleda i la col, entre altres. Els tècnics del Departament d'Agricultura apunten que l'episodi meteorològic va ser molt focalitzat i que aquesta finca va emportar-se la pitjor part. Les carxoferes han quedat destrossades. I no recorden els Rovira una situació similar encara menys en aquestes alçades de calendari. Ara toca avaluar els danys i gairebé començar de zero a l'espera de salvar almenys, tant com sigui possible, la temporada del calçot.