Torredembarra treu el Quadre de Santa Rosalia en processó

Com cada 15 de juliol, Torredembarra treu en processó el Quadre de Santa Rosalia. És una tradició que rememora la intercessió d'aquest element l'any 1640, per deslliurar el municipi de l'epidèmia de pesta que estava patint.

La processó acaba amb un esclat final de la festa davant l'església. Després d’haver passejat el quadre amb la imatge de la santa pels carrers del centre històric del municipi, aquest retorna a l’església de Sant Pere Apòstol, homenatjat pels diferents elements del seguici festiu que han pres part en la processó.

És un ritual que es repeteix cada vespre del 15 de juliol i que rememora la intercessió del Quadre de Santa Rosalia per salvar la població de l’epidèmia de pesta que va patir l’any 1640. Entre altres, la processó fa aturada a Cal Saya, casa on la tradició situa l’arribada del quadre. Allí, la coral de Santa Rosalia hi canta els tradicionals villancets en honor a la patrona de la localitat, en una altra de les imatges votives i emocionants d’una processó del Quadre que durant hora i mitja omple de fe, tradició i festa els carrers de Torredembarra.