El Ball de Serrallonga de Torredembarra busca balladors

La Festa del Quadre de santa Rosalia enguany trobarà a faltar un dels balls del seguici que tradicionalment hi participa. Es tracta del Ball de Serrallonga, que no té prou balladors per sortir. Per això, els integrants del ball ja han fet una crida a la recerca de nous balladors amb la intenció de tornar al setembre.

La cap de colla del Ball de Serrallonga ens mostra els vestits i complements, trabuc inclòs, que donen forma al ball que representen.  Són uns elements que es trobaran a faltar en aquesta edició de la festa del Quadre de Santa Rosalia, una de les cites habituals del ball.

Per això, els integrants del ball han encetat una campanya a través de les seves xarxes socials per captar nous balladors. Només demanen ganes i compromís.

Actualment només mitja dotzena de persones sostenen el ball. Massa pocs per vestir una actuació digne, que necessita del concurs d’un mínim de dotze o catorze balladors. L’aturada per la pandèmia ha fet mal en un grup jove com el que forma actualment el Ball de Serrallonga. Ara, després de celebrar el vintè aniversari l’any passat, els seus integrants confien poder superar la crisi i tornar a disparar els trabucs per la festa major del setembre.