Vladimir Viardo perfecciona la tècnica dels músics del Pianissimo

 

Rebre consells dels millors no passa cada dia: pocs van ser els privilegiats que dilluns van rebre una classe magistral de tota una institució del piano. Vladimir Viardo va revelar els seus millors secrets a altres pianistes de nivell que, per un dia, van ser els seus alumnes.

No eren uns aprenents qualsevol: tots ells també formen part del cartell del Festival Pianissimo, que se celebra del 12 al 17 de juliol a l’Espai Cultural Sala del Mar de Torredembarra. Són músics vinguts d'arreu, com el Fedor, de Rússia. Ja fa més de 10 anys que és aquí i no serà el primer cop que actuarà a la Torre. Enguany, però, amb l'al·licient de rebre les ensenyances del mestre Viardo.

Mirades atentes i orelles ben obertes per xuclar cada segon d'aquesta experiència amb Viardo; sovint, la interpretació de peces musicals va més enllà de les partituresPrimer han estat els mateixos pianistes del festival que han gaudit de les mans i la música de Vladimir Viardo. Diumenge, a dos quarts de nou del vespre i al Pati del Castell, torn pel públic general, amb el concert de cloenda del Pianissimo.