Microplàstics i burilles, les deixalles més presents a l'espai protegit dels Muntanyans

Una jornada més als Muntanyans, els 24 participants del camp de treball que coordina Ecologistes en Acció, pentinen la platja i el seu entorn per realitzar-hi tasques de neteja. Especialment es fixen en les microparticules de plàstic, els pèl·lets, i recullen també burilles de tabac. Als joves els ha sorprès el volum de microresidus que han recollit, especialment per l’espai on els han trobat.

La neteja de l’espai és una de les activitats que proposa el camp de treball, però no l’única. Els participants també hi realitzen tasques de manteniment i estudi de la fauna i flora protegida de la zona.

 UNA DESENA DE CAMPS DE TREBALL

El de Muntanyans és un dels 13 camps de treball que la direcció general de Joventut de la Generalitat impulsa al Camp de Tarragona. Unes propostes que combinen ecologia i lleure que tornen després de la pandèmia.

Els joves, provinents de tot Catalunya, conviuran fins al 17 de juliol i combinaran les tasques ecològiques i de neteja a la platja dels Muntanyans amb altres propostes lúdiques i de descoberta de l’entorn.