S'adjudica la construcció de la comissaria dels Mossos de Torredembarra

S'aplana el camí per la construcció de la futura Comissaria dels Mossos a Torredembarra. La Generalitat ha adjudicat el contracte per 4 milions d'euros amb IVA, després que en la darrera ocasió no hi hagués cap empresa disposada a assumir les obres.

Finalment, CRC Obras y Servicios SL serà l'encarregada de construir la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra. La Generalitat, a través d'Infraestructures, li ha atorgat les obres per gairebé un milió d'euros més que la primera vegada que es va licitar el 2020. Des de llavors, el projecte ha patit diversos entrebancs. Per un costat, es va haver de replantejar perquè no preveia la recollida d’aigües pluvials i d'altra banda, en dues ocasions, cap empresa va optar al contracte per construir l'estructura de fusta.

Això va provocar que les companyies que havien guanyat el concurs dels altres dos lots, finalment es fessin enrere davant de l'encariment dels costos. Tot plegat, va portar la Generalitat aquest mes de març a unificar les obres en un únic contracte i incrementar el pressupost un 30%. 

SATISFACCIÓ A LA TORRE

La futura comissaria és un equipament llargament reivindicat per tal d'incrementar la presència dels Mossos al municipi i, en extensió, al Baix Gaià i que permetrà que la Policia Local es pugui centrar en les tasques que, pròpiament, li corresponen.

El contracte d'obres es preveu que es formalitzi a finals de mes i, a partir de llavors, ja es podrà treballar en el calendari d'obres que s'iniciarà, probablement, després de l'estiu. El projecte contempla un termini d'execució de 18 mesos i, per tant, la posada en marxa de la comissaria ja haurà d'esperar al 2024.