Falta gent al seguici de la Torre

És Festa Major a Baix a Mar i gran part dels elements del seguici han sortit al carrer per celebrar-ho. No hi han faltat les dues parelles de gegants, ni els diables infantils, ni la Virgilieta.

Els bastoners també han sortit a la plaça de Josep Valls Ibern a repicar i, darrere seu, el ball de gitanes. Aquesta formació es troba en un moment de transició. La seva vintena de membres ja fa anys que trenen les cintes de colors i ara busquen joves torrencs i torrenques que els vulguin agafar el relleu.

Quelcom semblant passa amb els Nans de la Torre. Ja fa temps que estan cercant portadors. Com ells, la mulassa, un altre element integrat a l'Agrupació de Balls Populars de Torredembarra que necessita més persones involucrades.

DDR 2 FM BAIX A MAR

La cultura popular ha concentrat gran part de la Festa Major de Sant Joan de Baix a Mar. Després de la música i la dansa, al mateix indret s'hi ha vist una imatge inèdita: la de les dues colles de Torredembarra alçant castells en una mateixa diada. No han estat sols, els han acompanyat els Castellers d'Altafulla.