Acusen Masagué d'haver creat una intervenció paral·lela en mans d'Efial


L'exinterventor de l'ajuntament de Torredembarra ha vingut a reafirmar aquest dimecres en la seva declaració el que ja va explicar dimarts el secretari: l'exacalde Daniel Masagué, segons aquests testimonis, havia reorganitzat el consistori per afavorir els seus interessos. Ha dit que hi havia una intervenció paral·lela en mans de l'empresa externa Efial.

Garcia ha manifestat que això va passar en un context poc pacífic existent entre el govern municipal, i més concretament entre l'alcaldia i els funcionaris municipals. En aquest sentit, també ha declarat haver estat intimidat i amenaçat sobre una possible querella criminal respecte a les seves actuacions per part de l'exalcalde Daniel Masagué.

Amb relació als expedients de contractació dels lloguers dels locals, Garcia ha reconegut haver fet consideracions que demanaven una major justificació de la singularitat dels locals que justifiquessin l'adjudicació directa dels mateixos sense passar per un concurs públic, en la mateixa línia expressada pel secretari municipal.

L'EXCAP DE POLICIA DEFENSA LA UBICAICÓ DE LA NOVA COMISSARIA

Aquest dimecres també ha estat el torn de l'excap de la policia local Josep Gili, que ha declarat que va fer un informe en que manifestava la idoneïtat d'instal·lar la nova comissaria del cos en el local actual, per damunt d'altres dues opcions proposades.

VERSIONS CONTRAPOSADES DELS TAXADORS

També han declarat el taxador d'aquest local i l'agent de la propietat immobiliària que va fer una valoració de preu de lloguer del local del carrer Priorat. El primer ha declarat que en un principi no coneixia la finalitat del lloguer del local. El segon ha reconegut que va fer la valoració sense entrar a l'interior del local i conèixer exactament el seu estat.

VAN RETIRAR ELS EXPEDIENTS DE LA CAP DE CONTRACTACIÓ

Per últim també ha comparegut la cap de contractació, que va ser apartada del seu càrrec en els mesos que va durar la tramitació de l'expedient i que, un cop recuperada la seva condició per una resolució judicial, ha declarat que se li van retirar les atribucions sobre els mateixos per a que se n'encarregués una de les encausades, Montserrat Córcoles.