El secretari de Torredembarra: "Masagué havia reestructurat l'Ajuntament per afavorir els seus interessos"

 

El secretari de l'Ajuntament de Torredembarra, Rafael Orihuel, havia advertit de les possibles irregularitats en el lloguer dels dos locals del municipi que s'han començat a jutjar aquest dimarts. Així ho ha declarat a la vista, on també ha manifestat que l'exalcalde Daniel Masagué havia reorganitzat l'estructura municipal en el seu benefici. Un Masagué que al sortir de la vista l'ha acusat de ser el responsable que el cas hagi arribat a judici a causa de l'animadversió que té contra la seva persona.

Ha estat una maratoniana declaració, de més de quatre hores, en la jornada que ha encetat el judici de la causa que investiga el cas dels lloguers de l'any 2011. Es tracta de la primera peça separada de l'anomenat Cas Torredembarra i asseu al banc dels acusats l'exalcalde Daniel Masagué, a qui s'investiga per haver dut a terme l'adjudicació d'aquest lloguer sense concurs públic.

En aquest sentit, Orihuel ha afirmat que els contractes de lloguer dels dos locals, tant del que va acabar acollint la comissaria de la Policia Local com un altre a la zona de Clarà que no ha tingut mai cap ús, no estaven justificats i que va alertar de possibles irregularitats en el procediment.

DENUNCIA QUE LI VA REDUIR LES FUNCIONS

El secretari també ha declarat que, des de la seva arribada, l'exalcalde torrenc va determinar la retirada de funcions a la seva persona fins al mínim legal, conjuntament amb la rebaixa del nombre de funcionaris del consistori. Tot, segons Orihuel, per a conformar una manera de fer que afavorís la participació d'empreses externes fins al límit de la legalitat.

Unes acusacions a les quals ha respost Masagué a la sortida del judici. Creu que tot plegat respon a l'animadversió del secretari cap a la seva persona després d'haver-li reduït les seves funcions per una pèrdua de confiança manifesta. La fiscalia demana per Masagué quatre anys i mig de presó i nou d'inhabilitació, acusat dels presumptes delictes de malversació i prevaricació.