Torredembarra pagarà part del deute que acumula pel lloguer de la seu de la Policia Local

L’Ajuntament de Torredembarra negocia amb la Sareb la reducció del lloguer de la seu de la Policia Local. El consistori considera que el preu pactat en el seu moment durant el govern de Masagué és excessiu i, de fet, està en litigi. És una de les peces del cas Torredembarra que començarà judici oral dimarts que ve.

En espera de la resolució judicial, el consistori torrenc va bloquejar el pagament d’aquest lloguer. Arran de les negociacions que realitza ara amb l’actual propietària de l’immoble per rebaixar el cost del lloguer amb opció a compra, ha decidit desbloquejar el pagament de les factures endarrerides de 2018: 140.000 euros.

Excepte Ciutadans i el regidor no adscrit, crítics amb el posicionament del govern torrenc, la resta de partits van avalar l’estratègia de bloquejar un pagament que consideren desmesurat.

Tot i això, el PSC va advertir que si el judici no els dona la raó, quedaran més de 400.000 euros per pagar dels últims tres anys. Preocupa que la partida pressupostària prevista per aquest supòsit està buida perquè des del 2019 la nova propietària de l’immoble no ha emès factures i no s’han pogut consignar els diners i apartar-los.

REFORMA DE LA PLAÇA CATALUNYA 

D’altra banda, el plenari també va servir per aprovar de forma definitiva el projecte de remodelació de la plaça Catalunya. Tot i l’aprovació unànime de la proposta, des de l’oposició es va lamentar que el procés del disseny no hagués estat més participatiu i consensuat.

Van arrencar això sí, el compromís del govern de fer una campanya informativa per donar a conèixer el projecte aprovat als veïns.