Projecten una àmplia reforma al Casal de Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra projecta una renovació ambiciosa de les instal·lacions del casal municipal. Confia poder accedir a una subvenció del fons Next Generation per implementar una proposta pressupostada en 900.000 euros. El projecte dissenyat  es concentra sobretot a millorar l’aïllament tèrmic de l’edifici i preveu la renovació de l’actual sistema de climatització, calefacció, refrigeració i ventilació.

El projecte també preveu l’adequació de la sala d’actes, espai escènic i camerinos. A més, s’aprofitarà el canvi del sistema de calefacció, que ara passarà a ser de gas, per retirar la caldera actual, que ocupa part del vestíbul de l’accés a peu pla pel lateral de l’edifici.

Així, es podrà condicionar aquesta entrada, adaptada i sense barreres arquitectòniques, com a accés general pel públic. El projecte també preveu la instal·lació de panells fotovoltaics. En general, contempla una millora notable en sostenibilitat i eficiència energètica, criteris pels quals l’Ajuntament confia poder finançar les obres amb ajuts europeus.

On ja pot incidir l’ajuntament de Torredembarra és en la millora de les instal·lacions de llum i so de l’escenari, un aspecte que ja té l’aprovació d’una subvenció. D’altra banda, en cas que arribin els diners, la reforma global podria estar enllestida l’estiu de 2025.